Diplomácia mindenkinek

Utazás a nemzetközi kapcsolatok művészetének izgi világában

Rólam

2018. június 29. 02:14 - IAMedia

aigner-ivan-2011-ps-cut.jpgAigner Ivan vagyok, zenei és diplomáciai újságíró.
Hiszek az őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló emberi kapcsolatok világmegváltó erejében, noha a legtöbb esetben eltévedünk a konfliktusok erdejében.

Sallustius szavaival élve – miszerint "Egy országot erőssé nem a hadsereg vagy a kincstár teszi, hanem a barátok száma." – a diplomácia, azaz a nemzetközi kapcsolatok mesterfokozatú művészete* az egymás felé közeledés, az álláspontok összecsiszolásának, illetve az egészséges párbeszéd fenntartásának alkalmazott, a harcnál és a felesleges vérontásnál bizonyítottan hatékonyabb eszköze.

Ha érdekelnek ennek a különleges, szövevényes világnak a kulisszatitkai, hiteles szakemberek tolmácsolásában akarsz mélyebben megismerkedni a háttéremberek mindennapjaival, kihívásaival, sikereivel és kudarcaival, netalántán saját jogodon diplomáciai karrierben gondolkozol, örömmel és lelkesedéssel tárom szét a nemzetközi kapcsolatok ablakát.

Hozz magaddal egy nagy adag kíváncsiságot, tengernyi nyitottságot, feltétel nélküli toleranciát és lankadatlan tettrekészséget, hogy az itt megosztott tapasztalatokat, véleményeket sikeresen tudd beépíteni a saját életedbe! Én végig fogom a kezed, hogy biztonságban evezhess a sokszor szemfényvesztéssel teli vizeken.

Szívből örülök, hogy velem tartasz. :-)

 

* A diplomáciai szakkifejezések, a nemzetközi kapcsolatok területén használt fogalmak magyarázatát a magyar nyelvű Diplomáciai Lexikon tartalmazza.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomacia-mindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914080905
süti beállítások módosítása